dimarts, 10 de desembre del 2013

El CCCB acull un any més el World Press Photo

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) situat enmig del barri del Raval, al costat del MACBA, ha organitzat per novè any consecutiu l'exposició de les fotografies guanyadores del concurs fotoperiodístic World Press Photo.

La fundació privada Photographic Sovial Vision ha sigut l'encarregada d'organitzar l'exposició al CCCB, exposició que ha mantingut les portes obertes des del 6 de novembre fins el passat 8 de desembre. Aquest any, s'han exposat les 143 fotografies premiades entres les nou categories del concurs anual on han participat 5.666 fotògrafs de 124 països diferents amb un total de 103.481 imatges.

Entre els premiats es troben tres fotògrafs espanyols: Bernat Armangué, Emilio Morenatti i Daniel Ochoa de Olza. El premi a la fotografia de l'any, un premi especial a la millor fotografia d'entre totes les participants ha sigut pel suec Paul Hansen, amb una fotografia de guerra a la ciutat de Gaza, a territori palestí.

World Press Photo és una organització independent fundada als Països Baixos el 1955 que té com a objectiu difondre el què passa al món a través de la fotografia, mitjançant el fotoperiodisme. També lluita perquè el fotoperiodisme creixi com a professió, perquè el treball dels fotògrafs sigui reconegut i per l'intercanvi lliure d'informació. Entre les seves activitats està l'organització d'aquest concurs anual.


Cartell situat a l'entrada de l'exposició del World Press Photo al CCCB.



Cartell oficial de l'exposició al CCCB.


Fotografia guanyadora del Premi a la Fotografia de l'Any, de Paul Hansen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada