dijous, 5 de desembre del 2013

Adéu a la llibreria Canuda

La llibreria de vell Cervantes-Canuda de Barcelona va tancar les portes el passat 23 de novembre, després de 82 anys d'èxit i ventes continuades. Santiago Mallafré, propietari del local, s'ha vist obligat a tancar l'establiment a causa de l'augment del lloguer. En el seu lloc, es situarà la botiga de roba de la marca Mango més gran d'Espanya.

Més 200.000 obres, entre les quals destaquen les rares i curioses de filosofia, història, Guerra Civil espanyola, cuina, caça, etc. formaven part del fons de la llibreria que s'ha hagut de traslladar al Mercantic de Sant Cugat, els Grans Magatzems El Siglo de Sant Cugat, que han comprat els llibres i, fins i tot, els mobles de la llibreria barcelonina. Així doncs, quan les obres es traslladin, El Siglo es convertirà en la llibreria de vell més gran de Catalunya.

Per la llibreria Canuda hi passaven cada dia centenars de persones, des d'estudiants fanàtics de la lectura fins a personalitats reconegudes del món de la política, l'advocacia, la música, etc. A causa de la crisi, establiments culturals i històrics que permeten seguir en contacte amb el passat i no oblidar la història es veuen obligats a tancar per deixar pas, sovint, a locals i botigues de moda.

Cartell que informa sobre el trasllat del fons de la llibreria Canuda al Mercantic de Sant Cugat.

Llibreria Canuda en ple trasllat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada