diumenge, 17 de novembre del 2013

Expandint l'art: Dansa contemporània al metro

El passat 16 de novembre, es va celebrar la segona edició de dansa contemporània al a la parada de metro d'Universitat de Barcelona.

Per segon any consecutiu, la mostra de dansa contemporània va tenir molt d'èxit. Presentada amb el nom in situ, expressió llatina que significa 'al lloc, en el lloc', va tenir lloc al vestíbul L1-L2 de la parada de metro Universitat de 17.30 a 20 h. L'espectacle, totalment gratuït, va tenir força acolliment, al voltant d'unes 250 persones

La mostra es va dividir en quatre parts: les tres primeres eren actuacions i, per últim, un col·loqui final. La primera actuació, amb el nom "Manifesto en la frontera" va ser interpretada per Natalia Jiménez i va tractar sobre el poder d'enunciació del cos regit per la inquietud. La segona actuació va ser presentada per Roser Tutusaus amb el nom "Simún", una proposta escènica on s'evoquen estats extrems de saturació, generats per un mateix durant la recerca de la llibertat personal.
La última actuació fou "Hit-and-miss take" de Mar Medina i va girar entorn les tècniques d'estudi, centrades en la dansa. Un espai de diàleg i debat entre el públic i les artistes sobre el procés de creació de les peces va cloure l'acte.

L'espectacle va estar ple de metàfores creades amb els passos de dansa, però la dansa no va ser l'únic element de la tarda. El cant, les paraules, una corda d'espart i un metrònom van ser alguns dels components essencials, a més de la música.




Fotografies de la mostra de dansa. A dalt a la dreta actuació "Manifesto en la frontera" i, abaix a l'esquerra "Hit-and-miss-take".

Actuació "Simún" de Roser Tutusaus.



1 comentari:

  1. Hola Cèlia, bien! ...pero no pierdas el ritmo de publicaciones ni acumules dos en un día.
    Saludos!

    ResponElimina