dilluns, 28 d’octubre del 2013

Manifestació en contra de la LOMQE i les retallades en educació

El passat 24 d'octubre es va realitzar una manifestació contra la LOMQE i les retallades en educació a la ciutat de Barcelona.

 Els dies 22, 23 i 24 d'octubre hi havia convocada vaga general a les escoles, instituts i universitats públiques d'arreu d'Espanya. Dins del programa, i centrant-nos en la ciutat de Barcelona, el dia 24 es va celebrar una manifestació contra les retallades en educació i l'aprovació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) imposada pel ministre Wert. La manifestació va començar a les 12.30 h. a la Plaça Universitat i va anar avançant fins arribar a pla de Palau, on va finalitzar. La vaga va ser convocada pels sindicats FETE-UGT, CCOO, AJEC, CGT, USTEC-STE (IAC), AEP, SE i SEPC.

La manifestació va ser pacífica i va estar ben organitzada. Un cop més, van abundar les samarretes grogues amb l'eslògan "S.O.S, ensenyament públic de qualitat" i les pancartes, amb frases molt variades com "Se vende: educació pública" o "LOMCE, no m'agrada". També es van poder escoltar diferents crits i cançons composades pels manifestants com, per exemple, "Todos los estudiantes tenemos un deseo, que la educación no valga dinero. Dinero por aquí, dinero por allá, pública pa'lante y privada para atrás"


Pancarta de la manifestació del 24-O.
L'ambient que hi havia estava compost per professors, pares i alumnes de diferents escoles, instituts i universitats públiques d'arreu de Catalunya, tots junts per una mateixa causa, reivindicar que ja n'hi ha prou de retallades en educació i de LOMQE. 

Pancarta de la manifestació, aquesta concretament d'AJEC (Associació de Joves Estudiants de Catalunya).
Pancarta de la manifestació, aquesta concretament d'AJEC




Una altra pancarta de la manifestació, concretament de l'escola La Muñeira.

Imatges de la manifestació, en la que abunden les samarretes grogues.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada