diumenge, 20 d’octubre del 2013

Lliçó inaugural d'Antoni Bassas

El passat dilluns 7 d'octubre, el periodista Antoni Bassas va realitzar la lliçó inaugural del curs 2013-2014 pels estudiants de 1r de Periodisme a la UAB.

El prestigiós periodista va protagonitzar la lliçó inaugural titulada: "Periodista: una veu i una mirada" a la Facultat de Ciències de la Comunicació de 10.30 a 12h. La xerrada va tenir lloc a l'Aula Magna i va ser presentada pel degà Josep Maria Català. A més, el rector de la UAB, Ferran Sancho, va concloure l'acte.

El discurs del periodista va ser optimista i esperançador per als futurs periodistes que tot just ara comencen el camí cap a aquesta professió. Ell, un gran professional amb molts títols a l'esquena, com el Premi Ondas i llargs anys de molta i bona feina, va donar diversos consells als estudiants, entre els quals va remarcar la importància de ser un periodista amb un criteri propi i personal. També, va explicar anècdotes de les seves vivències professionals, com ara bé els anys que va passar a Estats Units com a corresponsal o la quantitat de coses que ha après del senyor Puyal quan van treballar junts a Catalunya Ràdio. 

Bassas es va mostrar esperançador pel futur del periodisme, que ara no viu el seu millor moment, però va insistir en el fet que sempre es necessitarà algú que expliqui el que passa, i quí millor que un periodista. Així doncs, un dels objectius del discurs del senyor Bassas va ser transmetre força i ganes als estudiants per tal que s'impliquin en el periodisme i confiin en la professió. 

Sempre simpàtic i amb un toc d'humor, Antoni Bassas va aconseguir que l'Aula Magna romangués totalment plena durant l'acte i que els alumnes estiguessin atents i fins i tot prenent apunts. La lliçó inaugural es va fer molt lleugera i participativa al final, amb gran quantitat de preguntes dels estudiants. Així doncs, el periodista va deixar tota la sala amb bon sabor de boca. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada